Vaš vodič kako ne biste preopteretili vašu mašinu za veš
17/07/24

Vaš vodič kako ne biste preopteretili vašu mašinu za veš

Mašine za pranje veša su jedan od najintegralnijih aparata koji ćete pronaći u svom domu. Pogodnost posedovanja ovog uređaja jeste u tome da ne morate ručno da perete odeću, a kombinacija brzine i efikasnosti pranja, uštedeće vam vreme i znatno olakšati svakodnevnicu.

Zato je važno da razumete kapacitet same veš mašine kako je ne biste preopteretili i kako biste izbegli prestanak rada vašeg omiljenog uređaja.

Ovaj blog će odgovoriti na vaša pitanja o tome šta će se desiti ako preopteretite svoju mašinu i ukazati na potencijalne rizike.

Šta preopterećenje mašine znači?

Može biti primamljivo da stavite što više veša u svoju veš mašinu – naročito ako nemate previše vremena ili imate višečlanu porodicu koja zahteva pranje velikih količina veša. Ali prelaženje granice kapaciteta vaše mašine može da izazove niz problema, ne samo za efekte pranja, već i za sam aparat. Ovo su neki od problema koji mogu da se jave:

Veš neće biti opran

Bez obzira na to koliko veša stavite u bubanj, vaša mašina za pranje veša će uvek koristiti istu količinu vode. Što više veša stavljate, voda postaje sve rasprostranjenija po celoj odeći – što znači da veš neće biti dovoljno i ravnomerno opran, a samim tim ni čist.

Voda se neće dobro ocediti

Mašine za pranje veša na kraju samog ciklusa pranja treba da izbace vodu iz bubnja kako bi osigurale da veš ne ostane u zaprljanoj vodi. Kada preopteretite svoju mašinu za pranje veša, to otežava izbacivanje vode jer mora da prođe kroz veću količinu odeće – a to takođe može otežati i samo sušenje odeće.

Motor vaše mašine može biti oštećen

Ako redovno idete preko limita kapaciteta vaše mašine za pranje veša, značajno ćete se uticati na rad njenog motora – ovo je jako važan deo koji je zaslužan, između ostalog, i za okretanje bubnja. Oštećivanje motora je dugoročno jako veliki problem, obzirom da bez njega mašina ne bi mogla da radi.

Ležajevi bubnjeva mogu da se istroše

Ležajevi u bubnju su deo mašine za pranje veša koji omogućavaju slobodno kretanje bubnja. Osiguravaju da se aparat ne ošteti pokretima bubnjeva i zato igraju veoma važnu ulogu. Preopterećenjem vaše veš mašine možete izvršiti pritisak na ove ležajeve koji, ako se oslobode, mogu prouzrokovati ozbiljnu štetu.

Kako da znam da li sam preopteretio svoju veš mašinu?

Najbolji način da saznate da li ste preopteretili svoju mašinu za pranje veša je da proverite njen kapacitet – svaka mašina ima određeni kapacitet punjenja što vam govori koliko odeće možete da stavite u nju.

Tu je i pravilo jedne ruke – ako možete da smestite ruku u veš mašinu zajedno sa vešom, to je u redu. Ako ne možete, vreme je da se smanjite kapacitet.

Tražite novu veš mašinu? Mi ćemo vam pomoći!

Otkrijte kompletan asortiman aparata na našem sajtu – sa setom različitih veličina bubnjeva tako da nikada ne morate da brinete o preopterećenju vaše mašine. Od 7 kg pa sve do 11 kg, nema sumnje da ćete pronaći ono što tražite.

povezani članci

Kada je kreirana prva mikrotalasna rerna?

Smart Solutions

Kada je kreirana prva mikrotalasna rerna?
Godinama koristimo benefite mikrotalasnih rerni – ali kada je prva proizvedena i ko je proizveo? Nastavite sa čitanjem i saznajte.
Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

How To, Smart Solutions

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?
Vreme je za pranje jastučnica? Otkrijte savršen način za to.
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

Prethodni članak

Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba

Sledeći članak
 Smart kombinovani frižidera: pravilna upotreba