Kako odabrati idealan zidni dekorativni aspirator za vašu kuhinju
07/08/24

Kako odabrati idealan zidni dekorativni aspirator za vašu kuhinju

Skoro svaka moderna kuhinja poseduje moderan aspirator. Ovi izuzetno zgodni i praktični dodaci vrše vrednu uslugu vašem prostoru za kuvanje, obezbeđujući konstantan protok vazduha kako bi se osigurala čistoća, higijena i svežina vazduha.

Za razliku od ključnih većih uređaja kao što su šporet ili frižider, zidni dekorativni aspiratori ponekad mogu biti ostavljeni kao poslednja stavka za kupovinu – što može uticati na neuklopljivost aspiratora u dizajn cele kuhinje.

Dakle, potrebno je dobro razmisliti koji zidni dekorativni aspirator je najbolja opcija za vaš dom i kuhinju – a u ovom vodiču naglasiti ključne stvari o kojima treba da razmišljate.

Vrsta aspiratora

Postoje dve glavne vrste aspiratora za kuvanje – jedna je ekstrakciona a druga je namenjena za recirkulaciju vazduha.

Aspiratori za ekstrakciju uklanjaju vazduh iz vaše kuhinje, tako što izvlače vazduh kroz kanale koji ga odvode izvan vaše kuće. Generalno, ovo je najefikasniji način čišćenja vazduha iz sobe, ali oni mogu biti prilično glasniji od recirkulacionih aspiratora i često ih je teže instalirati.

Recirkulacioni aspiratori funkcionišu tako što uzimaju vazduh iz kuhinje i filtriraju ga kroz niz filtera. Kada se vazduh filtrira, on se vraća nazad u sobu bez mirisa ili čestica koje mogu da izazovu nakupljanje prljavštine. Jeftiniji su, lakše se ugrađuju i tiši su, ali ne uklanjaju prljav vazduh u potpunosti – a često filteri ne mogu da eliminišu u potpunosti nečist vazduh i čestice.

Veličina

Naravno, jedna od prvih stvari koje treba uzeti u obzir je veličina aspiratora i uklopivost istog u prostor.

Poželećete da bude širi od ploče ili šporeta, kako bi pokrivenost bila veća. Ali ne radi se samo o širini; vaš šporet takođe mora da bude dovoljno visok da odgovara visini vaših kuhinjskih elemenata kako nebi štrčao i odvraćao pažnju od vašeg kuhinjskog dizajna.

Buka

Aspiratori izazivaju buku, to nije iznenađenje. Ali ono što može da bude iznenađenje je koliko ta buka može da bude invazivna – naročito ako je u vašoj kuhinji i trpezarija.

Zato je uvek važno da razmislite o nivou buke aspiratora koji nameravate da instalirate. Srećom, većina energetskih nalepnica ili informacionih listova bele tehnike dolazi sa nivoom buke u decibelima kako biste dobili ideju koliko buke određeni uređaj može da emituje. Samo obratite pažnju na (dB) u tehničkim specifikacijama. Najverovatnije ćete poželeti da krenete na nešto ispod 65dB – sve glasnije od toga biće mnogo primetnije.

Povezivanje

Određeni modeli aspiratora opremljeni su Wi-Fi ili Bluetooth konekcijom – što znači da možete daljinski kontrolisati gotovo sve elemente performansi vašeg aspiratora.

Možete da promenite brzinu ventilatora, na primer, ako se mirisi kuvanja previše osećaju , uključite LED svetlo za više osvetljenja ili isključite da biste snizili nivo buke.

A najbolje od svega je što sve to možete da uradite putem vašeg telefona. To je idealno za večere sa prijateljima na kojima biste mogli da budete sa druge strane sobe, družeći se, dok držite na oku proces kuvanja.

To su samo neke od stvari na koje biste trebalo da obratite pažnju kada birate dekorativni zidni aspirator za vas i vašu kuhinju.

Želite ste da saznate više? Posetite Aspiratori: Ostrvski, Ugradni, Zidni | Candy (candy-home.com) i otkrijte sve mogućnosti Candy aspiratora.

povezani članci

Kada je kreirana prva mikrotalasna rerna?

Smart Solutions

Kada je kreirana prva mikrotalasna rerna?
Godinama koristimo benefite mikrotalasnih rerni – ali kada je prva proizvedena i ko je proizveo? Nastavite sa čitanjem i saznajte.
Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

How To, Smart Solutions

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?
Vreme je za pranje jastučnica? Otkrijte savršen način za to.
Vaš vodič kako ne biste preopteretili vašu mašinu za veš

Smart Solutions

Vaš vodič kako ne biste preopteretili vašu mašinu za veš
Koliki je maksimalan kapacitet vaše mašine za veš? Saznajte šta se dešava kada preopteretite vašu mašinu u našem kratkom vodiču.
Eko mašinsko pranje

How To

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje

Prethodni članak

Smart Solutions

Pronađite mašinu za sudove koja će odgovoriti na sve vaše potrebe

Sledeći članak
Pronađite mašinu za sudove koja će odgovoriti na sve vaše potrebe