Kako da pravilno očistite vašu veš mašinu?
05/06/24

Kako da pravilno očistite vašu veš mašinu?

Veš mašine su naši najbolji saveznici kada je u pitanju briga o vešu. One su pouzdane i efikasne, štede naše vreme i obezbeđuju čistu i svežu odeću za nas i naše najmilije.

Moderne veš mašine, kao mašine iz Candy asortimana, mogu se pohvaliti nizom funkcija koje poboljšavaju životni ciklus aparata i produžavaju njegov radni vek. Ali čak i najbolje veš mašine treba održavati i držati u dobrom stanju kako bi osigurali nepromenjeno stanje vaše odeće i čist i mirisan veš.

Potrebno je redovno održavati vašu veš mašinu – osvežavanje bubnja i creva je neophodno kako bi se izbegli neprijatni mirisi.

U ovom blogu, saznaćete mašinu kao i naučiti sve o koracima čišćenja bubnja ali i cevi, za savršeno sanitizovanu i čistu mašinu.

Najbolji saveti i trikovi za čišćenje vaše mašine

Sada kada smo saznali koliko često bi trebalo da čistite svoj aparat, pređimo na stvarni proces čišćenja i kako da ga sprovedemo korak po korak.

  1. Odaberite pravi proizvod za čišćenje
    Kada je čišćenje u pitanju, moraćete da izaberete pravi proizvod za efikasno čišćenje mašine. Najlakše rešenje je, naravno, izbeljivač, pošto je to sastavni deo mnogih domaćinstava tako da bi trebalo da bude lako dostupno. Biće vam potrebno pola šolje izbeljivača.
    Alternativno, možete koristiti i proizvode za čišćenje dizajnirane specijalno za čišćenje veš mašina. Ovo su generalno najefikasniji proizvodi, međutim možda će ih biti teško pronaći u vašim najbližim prodavnicama.
     
  2. Pokrenite ciklus samočišćenja
    Većina savremenih aparata, kao što je Kolekcija Slatkiša ima svoj ciklus samočišćenja mašine za pranje veša koji se koristi za brzo i efikasno personalizovano čišćenje vaše mašine. Postavite programator na ciklus za samočišćenje mašine za pranje veša i dodajte izbeljivač ili namenski proizvod za čišćenje mašine u fioku za deterdžent.
     
  3. Čišćenje bubnja veš mašine
    Mašine za veš sa prednjim punjenjem olakšava da pristupite samom bubnju mašine i detaljno očistite njenu unutrašnjost. Tokom ovog procesa možete koristili sprej za čišćenje kuhinjskih površina – pažljivo obrišite bubanj, a zatim ostavite otvorena vrata da se osuše.
     
  4. Očistite gumene površine
    Skoro sve veš mašine koriste gumu kao zaptivač, kako bi sprečilo da voda iz veš mašine curi ili prska po podu i izazove poplavu.
    Guma može da sakupi višak vlage, tako da postoji velika šansa da, ukoliko postoje neprijatni mirisi, dolaze odatle. Prebrišite gumu i ostavite da se osuši.
     
  5. Pokrenite program ispiranje i centrifuga
    Nakon što se završili sa svim prethodnim koracima, vreme je da bubnju pružite još jedno ispiranje i okretanje.
    Ovo su namenski ciklusi koje možete koristiti koji pune bubanj vodom, te ispiraju ostatke tečnosti ili drugog hemijskog sredstva za čišćenje i obezbeđuje sigurno pranje vaše odeće prilikom pokretanja sledećeg ciklusa.
    Podesite programator na program “Ispiranje&Centrifuga” i pokrenite proces pranja. Nema potrebe da dodajete dodatni deterdžent – ciklus će biti završen za 15-20 minuta.

Koliko često bi trebalo da očistim svoju veš mašinu?

Pre nego što zaronimo u naš vodič, najbolje bi bilo da se za trenutak zapitamo koliko često treba da idemo na čišćenje naših aparata kako bismo osigurali najumnije usluge.

Da biste se rešili buđi i gadnih bakterija iz vaše mašine, kao i da biste sprečili da nepoželjni mirisi kontaminiraju vašu odeću, preporučujemo da pratite dole navedene korake kako biste jednom mesečno očistili svoj aparat.

To će sprečiti nagomilavanje koje će, dok se budu zadržali, postati mnogo teže ukloniti nego ako nastavite da radite na vrhu stvari mesečno.

Zašto biste trebali da uzmete u obzir Candy mašinu prilikom kupovine?

Ponosni smo što smo sastavili širok asortiman veš mašina koje su savršen dodatak svakom domu – raznovrsni modeli koji će zadovoljiti svačije potrebe. Naši modeli sadrže brojne programe pranja, uključujući i brze programe ali i higijenske programe koji koriste visoke temperature kako bi osigurali uspešno uklanjanje bakterija i prljavštine, bez obzira na kapacitet pranja.

Candy mašine se takođe mogu pohvaliti inovativnim tehnologijama kao što je KG Detector - precizan senzor koji detektuje veš i automatski podešava potrošnju vode i energije. Uz pola kapaciteta uštedite do 70% vode, energije i vremena pranja.

Želite da saznate više o našim mašinama? Posetite Mašine za veš sa frontalnim punjenjem: slim ili standardne | Candy (candy-home.com).

povezani članci

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?

How To, Smart Solutions

Koji je najbolji način za pranje jastučnica?
Vreme je za pranje jastučnica? Otkrijte savršen način za to.
Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!

How To

Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez bespotrebnog trošenja vode ili energije: Kako koristiti mašinu za pranje i sušenje bez uvećanih troškova!
Koliko električne energije troši mašina za pranje i sušenje veša: sve što treba da znate da biste uštedeli
Eko mašinsko pranje

How To, Smart Solutions

Eko mašinsko pranje: šta je to i kako funkcioniše? Sve što treba da znate za veš koji ne zagađuje
Da li je moguće oprati veš uz zaštitu životne sredine i uštedu novca? Evo šta znači program eko pranja i kako funkcioniše.
Da li smemo da stavimo toplu hranu u frižider?

Lifestyle

Da li smemo da stavimo toplu hranu u frižider?

Prethodni članak

Smart Solutions

Kada je kreirana prva mikrotalasna rerna?

Sledeći članak
Kada je kreirana prva mikrotalasna rerna?